att leva

Ett liv i flöde

Ett liv i flöde

Tänk dig att du tryggt och avslappnat sitter i en eka på en lugn och stilla flod. Solen värmer behagligt mot din hud, en ljummen vind smeker din kind, fåglarna sjunger och en frodiga flodstrand omfamnar dig på ett behagligt avstånd på båda sidor av flodbanken.

Känn hur du sakta, utan ansträngning och mjukt, glider framåt. Hur det känns enkelt, hur du är trygg och avslappnad. Hur din kropp är fylld med glädje, värme och en mjuk känsla av frid.

En bit ner på floden strömmar vattnet lite snabbare, det finns stenar och det blir lite gungigt. Du har varit på platser som denna förut och du känner dig trygg. Istället för att försöka ro uppströms och kämpa mot flödet, så slappnar du av. Tar ett djupt andetag, tittar med nyfikenhet på stenarna i forsen som passerar. Upplever forsen med uppmärksamhet och öppenhet. Litar till floden, litar till flödet.

Den lilla forsen och passagen med stenar passerar och du befinner dig åter på lugnare vatten. Fortsatt i flöde, på resa genom livet. På väg framåt med lätthet och i flöde.

Släppa taget, flyta medströms

Att leva ett liv i flöde handlar om att släppa taget, och vara villig att flyta medströms. Att vara villig att uppmärksamt, modigt och nyfiket titta på de stenar som ligger i forsen. Stenar i form av de sår och hinder som är en del av livet. Att möta det som är, med öppenhet, självkärlek och acceptans. Att sluta kämpa uppströms. Att vara villig att glida med i ditt flöde.

Att i närvaro, kärlek och tillåtande göra nya val. Välja nya vägar. Vara villig att titta på och släppa gamla sår, bryta gamla mönster. Ge plats för nytt. Ge utrymme för enkelt, för flöde, för glädje och frid.

Att välja nytt

Beroende på var du befinner dig och vad du har i ditt bagage, så kan utgångspunkten för just ditt liv i flöde, se ut på olika sätt. Du kan redan befinna dig i ett behagligt flöde, med få stenpartier och mjuka forsar. Eller befinner du dig i stiltje med en känsla att inte komma vidare. Är du kanske på en resa fylld med stenbumlingar, stora som berg, med en färd som närmast kan upplevas som forsränning – du längtar efter lugn. Befinner du dig på en helt annan plats eller någon stans mittemellan …

Oavsett vart du befinner dig så är förändring endast ett beslut bort. Du kan förändra ditt liv, välja ett liv i flöde. Valet är ditt. Bara du kan välja nytt!

Ett liv i flöde - energi

Grundläggande för att liv i flöde är energi (strömmen i forsen). Utan energin finns det ingen framdrift. Oavsett om du befinner dig på en behaglig, skön plats eller mitt i något som du önskar att förändra, så behövs framdrift för att inte stagnera för att ta dig vidare.

Energi kan genereras på många olika sätt – genom att skapa ett liv där du trivs och mår bra. Genom att tillbringa tid i skogen, naturen. Genom att hitta de tillfällen och verktyg som fyller på just ditt liv med energi. Energi för att skapa flöde.

Ett liv i flöde - mentala mönster

Beroende på genom vilka filter, utifrån vilka ”sanningar” och med vilka ”program” du lever ditt liv, påverkas ditt liv och välmående.

Det handlar inte här om ”positivt” eller ”negativt” tänkande (även om det också kan spela in), utan om de djupt rotade mönster som ligger i vårt undermedvetna, utifrån vilka vi lever våra liv. Endast 2-5 % av våra liv sker utifrån vårt medvetna sinne och resterande 95-98 % sker i vårt undermedvetna. Många av de mönster vi bär på och lever våra liv utifrån, är alltså lagrade och agerar helt utifrån vårt undermedvetna. För att skapa förändring i våra liv så är det dessa mönster och sanningar som behöver förändras – suddas ut, ersättas med nya.

Med mentala mönster, såsom ”livet är tufft”, ”livet är orättvist”, ”pengar kommer genom hårt arbete”, ”lätthet och lycka är för andra, inte för mig”, ”jag är inte värd att älskas”, så hindras och motarbetas den behagliga och mjuka färd nedströms som livet kan vara. Dessa ”sanningar” får oss att ror och kämpar motströms. Förbruka energi på att kämpa mot strömmen.

Genom att byta ut dina motströms-”program” med nya mönster, såsom ”Livet är lätt”, ”jag är älskad”, ”jag är trygg”, ”jag är värdig” kan du istället flyta med strömmen, släppa taget och njuta av färden.

Ett liv i flöde - fysiska och känslomässiga blockeringar

Ett liv i stress, med förnekade och undertrycka känslor, ger avtryck i såväl vår känslomässiga som vår fysiska kropp. Känslor som, i stunden eller vid ett senare valt tillfälle, inte får uttryckas, lagras som en energiknutor/blockeringar. Blockeringar som skapar störningar i flödet. Blockeringar som begränsar, som stoppar upp kroppens naturliga energiflöde. Blockeringar som i förlängningen kan ge upphov till fysik obalans och smärta.

Vägen till läkning av känslomässiga blockeringar är att, i närvaro, känna de känslor som finns – nya såväl som gamla. Tillåta känslorna att ta plats, att levas ut, att flöda genom dig, att frigöras och därigenom ta bort dess laddning och minska dess utrymme. Genom att släppa gamla känslor, som tagit utrymme och hållit dig tillbaka, kan du skapa plats för expansion, för nytt, för dig att vara du.

Våra fysiska kroppar har fantastisk förmåga att själva läka ut obalanser. Genom flöde, avslappning, tillåtande och ro kan kroppen ofta, på egen hand, lösa upp den fysiska stagnation som uppstått.

Varje individs resa är individuell och bara du vet vad som är sant för dig och vad just din kropp behöver.

Påbörja din resa tillsammans med mig

Du som väljer att boka en session med mig är öppen och nyfiken inför din egen utveckling, du har en längtan och är redo att titta inåt och möta dig själv. Redo att välja ”något mer”, utan att nödvändigtvis veta vad detta ”mer” är.

Välkommen att, tillsammans med mig, utforska ett rikare liv – ett liv i flöde!

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig för att boka en tid. Du kan också ringa mig för att boka en tid på 070 - 666 96 78